annonse

Kulturskolen viste variasjon på sommerfestivalen

BUTTERFLY
BUTTERFLY: Dansegruppen Kompaniet framfører dansen Butterfly. Alle (Foto: Harald Eigum)
PIANOORKESTER
PIANOORKESTER: Denne pianokonserten imponerte virkelig. (Foto: )

– I dag er jeg kjempenervøs, sier Marianne Andreassen før hun entret scenen under kulturskolens sommerfestival.

  • Harald Eigum

Lørdag okkuperte Kulturskolen kulturhuset med en rekke aktiviteter. Sommerfestivalen ble godt besøkt, og viste mangfoldet blant de mange unge som var med.

I Storsalen var det tre forestillinger med innslag av alt fra monologer, sang, dans og musikk gjennom hele dagen. På galleriet var det kunstutstilling og teater.

Kjempenervøs

Fjorten år gamle Marianne Andreassen var spent på hvordan dagen skulle bli.

– Jeg har ventet lenge på dette, men i dag er jeg kjempenervøs, og har allerede vært på do flere ganger i dag, sa hun rett før hun skulle opptre med sang. Etter at hun hadde vært på scenen var hun veldig glad.

– Det gikk veldig bra her i dag. Såpass bra faktisk, at jeg skal søke om fordypning i sang på Kulturskolen neste år. Jeg er veldig glad for at publikum ga slik positiv tilbakemelding, og jeg bare elsker musikk, avslutter hun.

Kunstutstilling

Vi har 24 flotte selvportretter her på utstillingen i dag, sier kunstlærer Bente Anita Lyshaug.

– Elevene har jobbet hardt med dette siden jul, og det tok lengre tid enn det vi trodde, men når vi ser resultatet er det verdt alt slitet, sier Lyshaug.

Askepott

Christoffer Mollatt var på teater i Galleriet for å bivåne stykket Askepott, hvor sønnen Oliver skulle være en av skuespillerne.

– Dette var bra, og en tydelig og klart moderne utgave. Her var temaet en talentkonkurranse for unge, men alle grunnelementene i den opprinnelige Askepottstykket var med, sier Mollatt. Det morsomme med det hele var at, jo, prinsen og Askepott fikk hverandre, men de gikk til McDonalds for å feire bryllupet, avslutter Mollatt.

Stolt rektor

– Jeg er veldig stolt av både lærere, elever og de flinke teknikerne i Nes Kulturhus. Det er lærere i kulturskolen, og teknikerne som står for hele arrangementet, og de gjør en kjempejobb, sier rektor Hanne Kristin Dehlie, rektor på Kulturskolen.

redaksjon@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.