annonse

Krig og stjernekrig på kino

«Vokterskene» er en av nyhetene på Årnes kino denne uka. 	Foto/Copyright
Krigens konsekvenser: «Vokterskene» er en av nyhetene på Årnes kino denne uka. (Foto: AS Fidalgo)
Nykommer
Nykommer: «Deadpool 2» vises også på Årnes kino. (Foto: )
Ukas filmer på Årnes kino:

Krig på den franske landsbygda og stjernekrig er noe av det publikum kan oppleve på den lokale kinoen den kommende uka.

Lisbet Bekkeli Amundsen

I «Vokterskene» er handlingen lagt til 1915. Frankrike er i krig med Tyskland. Franske byer og landsbyer tømmes for unge, arbeidsføre menn. Mange av dem vender aldri hjem og noen vender hjem lemlestet. Dette fikk selvfølgelig store konsekvenser for livet på landsbygden og det harde arbeidet måtte i sin helhet overlates til kvinner, barn og gamle menn. Filmweb.no skriver at Xavier Beauvois, som mange vil huske for «Om guder og mennesker», har laget en vakker og stillferdig film om livet på den franske landsbygden i begynnelsen av 1900-tallet. Det var stor forskjell på folk, og moralske koder som ikke gjelder lenger styrte folks liv og skjebne. Nathalie Baye spiller den eldre matriarken som mye av handlingen utspiller seg rundt og hennes handlinger får store konsekvenser for alle rundt henne.

Star Wars

I «Solo: A Star Wars Story» tar Millennium Falcon oss med på en reise til en galakse langt, langt vekk og ut på et helt nytt eventyr med de mest elskede kjeltringene i galaksen. Gjennom en serie av dristige eskapader dypt inn i en mørk og farlig kriminell underverden, møter Han Solo sin mektige, framtidige co-pilot Chewbacca og støter på den notoriske gambleren Lando Calrissian. Filmweb.no skrive at dette blir en reise som vil stake ut kursen til en av Star Wars sagaens mest usannsynlige helt.

Skitten kamp

I tillegg vises «Deadpool 2» der Marvels rappkjeftet leiesoldat er tilbake. Større, bedre og til tider mer bukseløs enn noensinne. Men når en supersoldat ankommer på et morderisk oppdrag, blir Deadpool nødt til å tenke på vennskap, familie og hva det egentlig betyr å være en helt, samtidig som han må sparke mange bak. Fordi, til tider må man slåss skittent for å bekjempe all dritten.

lisbet@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.