lederartikkel

God jul

Lager vi en perfekt jul, med en perfekt fasade og perfekte gaver? Eller forsøker vi å være ekte mennesker, som ikke lever et glansbildeliv? spør Raumnes i denne lederartikkelen på lille julaften.

Publisert 23.12.2017 kl. 11.22. Oppdatert kl. 11.22.

Julehøytiden står for døren, og det er et innholdsrikt år som ligger bak oss. Nå går det mot noen rolige dager før vi starter på et nytt år med nye muligheter. Rolige dager er også en god anledning for refleksjon og ettertanke.

Denne høsten ble ungdomsskoleelever i Nes påmint at det ikke er nødvendig at alt i livet skal være perfekt. Forestillingen #hengdeg hadde et budskap som angår oss alle. Livet må ikke være perfekt for at det skal være godt. For ungdomsskoleelevene var budskapet knyttet opp til utseende, prestasjon og tilhørighet. Nå i julen er det et budskap som angår oss alle. Lager vi en perfekt jul, med en perfekt fasade og perfekte gaver? Eller forsøker vi å være ekte mennesker, som ikke lever et glansbildeliv?

Den norske kristne julefeiringen er en markering av at Jesus ble født, med den betydningen at Gud ble et menneske. Å være menneske innebærer at livet går opp og ned. Å være menneske innebærer ikke bare at vi tenker positivt og at alt derfor «ordner seg». Det innebærer at vi må bære nederlagene og komme oss over hindringene. Det er også å glede seg over livet. Glede seg over de små og store hendelsene som gjør livet innholdsrikt.

I Nes er vi et samfunn med 21 000 ulike individer. For mange er denne julen en gledens høytid, mens andre opplever at høytiden bare gir mer tid og rom til å reflektere over utfordringene i livet. Vi er likevel et samfunn som i fellesskap skal gjøre Nes til et stadig bedre sted å bo for alle.

Det trenger ikke være perfekt å bo i Nes. Vi vil aldri komme dit at Nes blir et paradis. Men sammen kan vi leve livet som mennesker, med våre opp- og nedturer. Som et samfunn kan vi hjelpe hverandre til at Nes blir et enda bedre sted for enda flere innbyggere. Det er mange som trenger at samfunnet strekker ut en hånd. Det kan vi i fellesskap gjøre, slik at alle får det litt bedre - men ikke perfekt.


Les mer om: lederartikkel

Siste saker Gå til framsida