BILDETEKST: Har stilt inn siktet: Daniel Sørli fra Aulifeltet føler at formen er så god som den skal være. Han satser på å kunne kjempe om kongetittelen under årets landsskytterstevne i Øverbygd i Målselv. Foto: Bjørn Trudvang

Daniel sikter mot kongetittel

Daniel Sørli fra Aulifeltet akter å kjempe om tittelen som skytterkonge under årets landsskytterstevne.

Publisert 28.07.2016 kl. 15.18. Oppdatert kl. 15.26.

AULI/MÅLSELV

Med meget god skyting så langt denne sesongen har Daniel Sørli seilt opp som en av favorittene til kongetittelen på bane under Landsskytterstevnet. Sørli skyter for Aurskog/Bjørkelangen Skytterlag, men han er bosatt på Aulifeltet i Nes på Romerike.

Nå er han den heteste, lokale kandidaten på banen, og han legger heller ikke skjul på at de personlige ambisjonene om å bli skytterkonge så absolutt er til stede.

- Ja, det er det som er planen. Jeg har satset ekstra på skytingen i år. Jeg har fått skutt mange stevner, og ting begynner å sette seg skytemessig. Det kommer seg nå, sier han.


Norgesrekord

Sørli kan vise til mange solide resultater denne banesesongen. Ikke minst i begynnelsen av måneden, da han tro til med tangering av norgesrekord og 350 poeng. Han ble dermed medlem av en eksklusiv klubb. Han er nå en av 47 skyttere som har oppnådd dette resultatet i et åpent stevne i Det Frivillige Skyttervesen. Det var samtidig banerekord hos Rollag og Veggli, som arrangerte stevnet.

- Det var morsomt. Det var definitivt en milepæl for meg personlig. Med 25 innertiere var dette det femte beste resultatet i Norge gjennom alle tider, sier han stolt.

- Om du får til noe sånt i Indre Troms, er mye gjort?

- Jeg må jo prøve på det, sier Sørli.


Best på bane

Han reiste oppover til Øverbygd i går. Han skal også skyte felt, men det er baneskytingen som gjelder.

- Ja, det er der jeg håper å gjøre det best. Feltskytingen er jeg ikke fullt så god på, sier Auli-beboeren.

Det er verdt å nevne at han også hevdet seg godt i felt på Fløyterstevnet i Nordre Land sist helg, der han klarte 41 av 42 poeng og havnet blant topp 15.

- Jeg håper jo å kunne hevde meg i felt også, men når det gjelder minneskytingen har jeg kun små forhåpninger, sier han.

Sørli er også tatt ut på laget til Akershus Skyttersamlag under årets landsskytterstevne, som arrangeres i Øverbygd, Målselv, i Indre Troms.


Les mer om: sport

Siste saker Gå til framsida