BILDETEKST: Spiller Emil: Denne gjengen spiller Emil i Lønneberget i Funnefoss Industriarbeidermuseum lørdag. Bak fra v. Malin Delbekk Josefsen (Lina), Eline Damler (Alfred), Maren Rønaas (Alma), Michael Reklev (Anton), Nora Celine Solbakken (Fin Herre, pasient, Prost), Linnea Berrg Dale (Doktor, Fru Petrell). Foran fra v.: Marita Kjeldsmoen (Krøsa-Maja), Alva Arnfinnsdatter Øvretveit (Emil), Martha Håkonsdatter Aanerud (Ida).Foto: NRA

Barneteateret spiller Emil i Industriarbeidermuseet

Lørdag ettermiddag blir det velkjente scener i Funnefoss industriarbeidermuseum. Da spilles forestillingen Emil i Lønneberget.

Publisert 24.08.2017 kl. 13.38. Oppdatert kl. 13.38.

Funnefoss

Barnegruppa i Nes revy og amatørteater (NRA) kan ikke få mer perfekte kulisser til den velkjente forestillingen. Det slår instruktør Anniken Hansson fast.

- Vi har jo spilt denne forestillingen her ved Fossen flere ganger, så dette blir bra, sier hun.

Det er klart for velkjente hyss i industriarbeidermuseet der Emil selvsagt står i sentrum.


- Ser bra ut

Hun forteller at det er ni av barna i barneteateret som er med på forestillingen. Ungene fikk manus i sommer, og har lest på egen hånd. I helgen ble det fellesøvelser mellom husene i industriarbeidermuseet.

- Det ser bra ut. Dette er jo en historie og en forestilling mange kjenner og kan fra før av. Dette blir helt klart morsomt, sier Hansson.


Lovte faren

Instruktøren forteller at faren, Bjørn Heiberg, sa at dette måtte de få til da de snakket sammen siste gang før faren døde. Hun lovte med andre ord at dette skulle gjennomføres i år, og lørdag er det altså klart for den velkjente historien.

- Det er full forestilling, med pause innlagt, sier Hansson.


Koselig kveldsstemning

Hun legger til at forestillingen begynner såpass sent at de nok blir litt skumring, samtidig som det fortsatt er lyst nok til å se. Det blir med andre ord en koselig kveldsstemning.

- Ta med et pledd eller noe annet å sitte på i bakken mellom husene. Og husk, det finnes ikke dårlig vær, sier hun, og lover en fin aften på Funnefoss industriarbeidermuseum.


Grill og kiosk

Forestillingen er et samarbeid med FUVO.

- NRA samarbeider med FUVO om dette. FUVO stiller med grillmat og kiosk, og vi åpner museet slik at det blir mulig å ta en titt. Vi prøver også å få til litt rundt, som et lykkehjul blant annet, sier hun.

Hansson lover god lyd på forestillingen, og sammen med litt å bite i og en fin og velkjent forestilling er det god grunn til å legge turen til Funnefoss lørdag ettermiddag.


Les mer om: kultur

BILDETEKST: På plass: Emil (Alva Arnfinnsdatter Øvretveit) på en plass han kjenner godt.
BILDETEKST: Søsken: Alva Arnfinnsdatter Øvretveit spiller Emil og Martha Håkonsdatter Aanerud spiller Ida.

Siste saker Gå til framsida

Gikk inn til KM-medaljer

Helgens kretsmesterskap i skiskyting ga medaljer til Helene Sæter (t.v.) og Silje Berg-Knutsen fr...