Articles from Thomas Frigård

Gjennom et foretaksmøte har helseminister Bent Høie (H) bestemt at Kongsvinger skal bli en del av Akershus universitetssykehus. Dette er i tråd med ønsket til politikerne i Nes.

Posisjonspartiene valgte ikke å lytte til hva barn og unges kommunestyre (BUK) mente om skolestruktur. Barn og unge reagerer på at de ikke ble lyttet mer til i en sak som handler om deres hverdag.

I flere år har Bo Juel fra Hvam levd med vissheten om at noen ønsker ham død. Flere titalts anonyme trusler har varslet ham om at han skal drepes og fjernes fra jorda. Politiet har henlagt saken, og Juel er forberedt på å forsvare seg.

I ruset tilstand slo nesbuen ned en mann på Amfisenteret på Årnes, og han ranet deretter til seg bil og mobiltelefon. Da han satte seg fast med bilen, lånte han en telefon og ringte til mamma. Samtalen med mamma avslørte ham.

Kommunen har gitt Bane Nor stoppordre for de utbedringene de har satt i gang på Årnes stasjon. Akershus fylkeskommune fraråder at Bane Nor får tillatelse til de tiltakene de planlegger å utføre.

En kvinne fra Nes ble lurt til å betale to millioner kroner for å hente ut en nettgevinst på over fem millioner dollar. En annen nesbu betalte én million kroner for å hjelpe en mann hjem fra krigen. Politiet advarer mot nettsvindel.

Posisjonspartiene sørger for at Fenstad Fotballklubb får 50 000 kroner i støtte til å betale ekstraordinært vanngebyr etter lekkasje.

Gatebruksplanen ble aldri det solidariske spleiselaget kommunen så for seg. Bare 18 av 33 grunneiere sa ja til å bidra med penger. Snart 20 år senere er det fortsatt bare seks grunneiere som har betalt inn penger.

Tre ganger har kommunen avslått planer for utvikling av Sentrumsgården. Fylkesmannen mener at kommunen ikke har hjemmel til å avslå planene, og avslaget er opphevet.

Vormsund/Haga
Tatersangeren Elias Akselsen oppsøker loppemarkeder for å finne ting som folk ikke lenger verdsetter. I loppemarkedet til Nes Skolekorps finner han en dobbel betydning.

Årnes
Men en flott ramme hadde arrangørene lagt til rette for et unikt arrangement i kulturhuset. Men Cosplaycon Trollbundet solgte bare 15 billetter.

I juli i fjor ble en syklist kjørt ned av en bilist rett utenfor Årnes, og sjåføren stakk fra stedet. Nå er en kvinne tiltalt for å forvoldt betydelig skade på en persons liv og helse.

En lastebil skled av vegen på Setersøa tirsdag. Lastebilen veltet og havnet nesten på jernbanesporet.

Politiet er bekymret for et voldelig ungdomsmiljø i bygda. Nå er en ungdomsskoleelev dømt til en måned betinget fengsel for vold og bruk av narkotika.

Målmaskinen Kim Brenna har hatt startvansker i årets sesong, men i hjemmekampen mot Skjervøy var han umulig å stoppe.

Med pomp og prakt kunne rådmann Johnny Pedersen åpne den nye turstien til Årnes Rotaryklubb. Et folkehelsetiltak på 1,5 kilometer.

En kvinne i 20-årene fra Årnes gikk av med hovedpremien i Norsk Tippings spill «Nabolaget». Hun ble millionær.

Svarene ordfører Grete Sjøli (Ap) ga til kommunestyret om ekspropriasjonen av boligen i Hvamsmovegen får tidligere grunneiere til å føle seg uthengt.

Studenten Sofie Tande-Petersen reiste et halvt år til Tanzania for å drive med frivillig arbeid for barn og unge. Her etablerte hun egne tiltak for jenter, og hun utvidet både sine egne og mange jenters horisont.

To sjåfører ble målt i 94 og 86 kilometer i timen i en 60-sone. De ble fotgjengere.

For å sørge for at aksjeselskapet Nes Arena kunne betale sitt kommunale gebyr, fikk Hvam IL 467 000 kroner av kommunen. Nå sier rådmannen nei til å gi Fenstad Fotballklubb 50 000 for å betale en ekstraordinær vannregning etter en lekkasje.

Kapasiteten på Neskollen skole er sprengt, og skolen må utvides. En av kommunens aller nyeste skolebygg skal nå få en brakkerigg.

Ungdommens kommunestyre ønsket større skoleenheter, og støttet en nedleggelse av skolene i Skogbygda og på Østgård. Posisjonspolitikerne lyttet ikke til elevene.

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) tror ikke på at Ronny Bratsberg har de lidelsene nevrologene konkluderer med. Fire år etter at han fikk livet ødelagt av en feiloperasjon kjemper han fortsatt for å få erstatning.

Nesten samtidig som politikerne fikk beskjed om at innløsning og riving av huset i Hvams- movegen var eneste løsning for å få gang- og sykkelveg, arbeidet administrasjonen med planer om å la huset stå.