Articles from Jan Erik Hæhre

Dårlig informasjon, manglende utslipps- tillatelse, gammel reguleringsplan og protester som ikke blir tatt til følge påpekes av Esval-naboene i en klage som er sendt til Fylkesmannen.

Prosessen med å finne ny rådmann i Nes starter ikke før etter jul. Målet er å ha ny rådmann på plass i rådhuset før sommerferien.

Nes-politikerne savner en videreføring av dagens grense i spørsmålet om grense- justering mellom Nes og Sørum. De håper å få dette med som et alternativ.

Høyre, Frp, Ap og Sp sikrer et solid flertall for Årneskvartalet. Politikerne i hovedutvalget kritiserte også administrasjonen i denne saken.

Onsdag kveld inntar Kristian Sætre fra Oss mot mobbing (OMM) storsalen i Nes kulturhus. Der skal han holde foredraget "Fra bølle til forbilde".

Plan1 har vurdert endringene som nå foreligger i prosjektet Årneskvartalet, og anser endringene som justeringer som ikke vil kreve nye høringsrunder.

Øvre Hagaveg
To boliger og et næringsbygg kan bli revet for å løse de trafikale utfordring- ene i krysset der Øvre Hagaveg møter Årnes sentrum.

Nes Høyre ser ingen grunn til å vente med å realisere FysArk-prosjektet. Det er planlagt rundt 100 leiligheter for eldre i dette prosjektet.

- Alle vet at vekst skaper vekst, og at negativ vekst skaper negativ vekst. Årneskvartalet er et positivt tiltak for Nes og ikke minst for Årnes.

Nes Presseklubb kunne torsdag kveld presentere den 34. årgangen av juleheftet "Jul i Nes". Denne gang med 100 sider ferskt lesestoff.

Skal du virkelig forstå Brexit, må du møte menneskene som stemte, mener Annette Groth.

Kulturhuset
Det lukter jul når du kommer, og med kjente julesanger og juleforberedelser blir det solid jule- stemningen også i årets utgave av "En jul i gamle dager".

Først mange måneder etter at det ble klart at det ikke blir E16-utbygging i Nes de neste 12 årene, legger vegvesenet ned prosjektkontoret på Skarnes.

Det ble ingen god start på verdenscupsesongen, verken for Tiril Udnes Weng eller de norske damene.

Fredag og lørdag inviterer Auli senter til storstilt jubileum. Det lille senteret er 25 år i disse dager.

Det er en tydelig frustrasjon å spore hos ordførerne i Nes og Sør-Odal når det gjelder E16. Men de lover å stå på videre for ny veg.

Tiril Udnes Weng har nærmet seg de beste, og ble mandag tatt ut til verdenscup kommende helg.

- Det blir jo litt altoppslukende, konstaterer Renathe Mostuen, som sam- men med søsteren Vibekke har funnet samtlige 3427 stolper i Stolpejakten 2017.

Caravanbransjen frykter at Venstre får gjennomslag i budsjettforhandlingene, som vil gi en økning i engangsavgiften.

Hvam IL er i gang med byggingen av en tursti fra Neskollen til Hvamsetra. Entreprenør Rolf Døli AS har fått oppdraget.

Nødetatene rykket fredag formiddag ut til melding om røykutvikling i et bolighus i Nes.

Nes kommune har et innsparingspotensial på flere titalls millioner kroner. Det viser en analyse som slår fast at kommunen er dyrere i drift enn sammenliknbare kommuner.

Haga samfunnshus
Lørdag inviterer Hagas A-lagsspillere til pepperkakebaking på Haga samfunnshus.

De vel 100 som tok turen til Nes kultur- hus tirsdag kveld, fikk dobbel dose med forfatter og musiker Levi Henriksen.

Nes Ishockeyklubbs seniorer tok sin andre strake seier i Runni- rinken søndag. Elias Heikkilä bidro på seks av lagets åtte mål.