BILDETEKST: Møte om innvandring: Her er grunnen til at justisminister Per-Willy Amundsen ikke kom til Årnes. Han var med innvandringsminister Sylvi Listhaug (t.v.) for å møte den danske innvandrings- og integreringsministeren Inger Støjberg. Foto: NTB Scanpix

Her er årsaken til at justisministeren droppet folkemøte på Årnes

Justisministeren valgte innvandringsmøte framfor politimøte på Årnes.

Publisert 09.08.2017 kl. 14.31. Oppdatert kl. 14.50.

Ministeren avlyste sin deltakelse på møtet et kvarter før møtestart. Han ofret et møte om politiarbeid for å være med på et møte om innvandring.

- Dette synes jeg er en svært dårlig grunn til ikke å holde en forpliktende møteavtale. Det kan ikke forstås på annen måte enn at justisministeren feiget ut, og overlot til forvaltningen å møte ildsjeler som jobber for barn og unge i Nes, sier Åse Birgitte Skjærli i Nes Venstre.

Ministerens delegasjon ønsket ikke å svare på spørsmål fra Raumnes om hva ministeren valgte å prioritere i stedet for møtet på Årnes, men etter å ha sendt en innsynsbegjæring til departementet ga de et svar.

- Statsråden ankom Gardermoen fra Evenes i 13-tiden deltok på besøket til den danske innvandrings-, integrerings- og boligministeren Inger Støjberg. Opplegget med den danske ministeren tok noe lengre tid enn planlagt, og Amundsen rakk derfor ikke besøket til Nes. Vi beklager at endringen i deltakelse fra politisk ledelse ble gitt så sent, og at statssekretæren som kom i statsrådens sted var forsinket, skriver Andreas Bondevik i justisdepartementet.

Dette er en forklaring som Åse Birgitte Skjærli ikke synes noe særlig om.

- Justisministeren har et samfunnsområde å forvalte, forebyggende arbeid på dette området er svært viktig. Det framstår som statsråden er mer opptatt av valgkamp enn å gjøre jobben sin, sier Skjærli.

Abid Raja (V) ønsket mandag ikke å kritisere justisministeren for å ha meldt avbud på møtet, men i Romerikes Blad på onsdag har han endret mening.

- Ingenting kan forsvare at PR-interesse går foran å møte lokalbefolkningen i Nes som har vært bekymret for både lensmannskontoret, politireformen og om de blir tatt seriøst, sier Raja til avisen.

Justisministeren er uenig.

- Det var ikke bare en TV-reportasje på Grønland, det var også et besøk av den danske innvandrings- og integreringsministeren. Jeg tar ikke selvkritikk utover det som er normalt, at det alltid er beklagelig at jeg ikke fikk vært til stede, sier Per-Willy Amundsen til Romerikes Blad.


Les mer om: nyheter

Siste saker Gå til framsida