BILDETEKST: Mot de beste i verden: De fleste alpinister drømmer om å kjøre verdenscup på steder som i Sölden. I helga opplevde Patrick Haugen Veisten nettopp dette. Foto: Thomas Frigård

- Det var en fantastisk opplevelse

Et av sesongens mål for Europacup-alpinisten Patrick Haugen Veisten var å debutere i verdenscupen. Før Europacupen startet var målet nådd.

Publisert 25.10.2016 kl. 08.08. Oppdatert kl. 08.08.

Neskollen

- Debuten kom veldig brått på, og det var en helt fantastisk opplevelse. Å komme over henget og se det folkehavet var helt sykt, sier Patrick Haugen Veisten fra Neskollen.


Forsøkte å nyte rennet

21-åringen ble i vår tatt ut til Europacup-landslaget i alpint, dette er nivået under verdenscupen. Men allerede før årets Europacup startet ble nesbuen tatt ut til å være med på årets sesongåpning i verdenscupen i storslalåm i Sölden i Østerrike. Dette er et av rennene i verdenscupen med størst trøkk. Veisten fikk startnummer 68, noe som er et vanskelig utgangspunkt. Ingen av deltakerne som hadde høyere startnummer enn midt på 50-tallet klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

- Jeg hadde ingen store forventninger før jeg startet, og jeg var ikke så nervøs. Jeg forsøkte å nyte rennet og ta med meg alt jeg kunne, sier Veisten.


Startet veldig bra

Det var gode kjøreforhold i Sölden, og nesbuen kom godt ut fra start, men på veg ned hovedhenget mistet han den gode rytmen og tapte mye tid. Det holdt ikke til å kvalifisere seg til finaleomgangen.

- Jeg startet veldig bra, men det ble for mye surr nedover henget. Dette var uansett en god erfaring å bygge videre på, sier Veisten.


Motivasjonen på topp

Neskollen-alpinisten kvalifiserte seg til verdenscupen gjennom et kvalrenn på Juvass i forrige uke. Verdenscuplaget hadde nemlig to ledige plasser, og en intern konkurranse avgjorde hvem som skulle ta turen til Østerrike. Veisten sikret seg den plassen.

- Jeg var veldig sugen på den plassen, og jeg var nervøs før start. Heldigvis klarte jeg det, og det er veldig fint å allerede ha debutert i verdenscupen. Nå vet jeg hvor lista ligger, og motivasjonen er på topp, sier Veisten.

Hele familien til Veisten var på plass i Sölden for å følge rennet, og det var en stor opplevelse for alle.

- Det var rundt 50 000 mennesker på rennet, og stemningen var magisk. Det ble en stor opplevelse for oss alle, sier mor Irene Haugen Veisten.


Les mer om: sport

Siste saker Gå til framsida