BILDETEKST: Bruk din stemme: Oppfordringen fra ordfører Grete Sjøli er klar, bruk din stemme ved valget søndag eller mandag.Foto: Jan Erik Hæhre

- Bruk stemmeretten!

Ordfører Grete Sjøli oppfordrer alle nesbuer til å bruke stemmeretten sin.

Publisert 09.09.2017 kl. 14.51. Oppdatert kl. 14.51.

Valg 2017

- Det er en borgerplikt å bidra med sin stemme i valget, sier Grete Sjøli, som håper at så mange nesbuer som mulig velger å bruke denne retten de har.

For fire år siden valgte 77 prosent av alle stemmeberettigede nesbuer å gå til valgurnene. For åtte år siden var deltagelsen 74,3 prosent.

- Målet må være økning i valgdeltagelsen, sier Sjøli.


- Har det for godt

Hun forteller at hun stadig møter folk som hevder at det ikke spiller noen rolle. Det synes ordføreren er skremmende. Det meste i samfunnet i dag handler om politikk, enten det er veger, skoler eller annet du gjør i dagliglivet. Derfor synes hun det er litt trist at folk ikke vil bruke stemmeretten sin.

- Vi har det kanskje litt for godt, svarer hun på spørsmål om hvorfor det er slik.

I kommunestyrevalgene er nesbuene vesentlig dårligere til å bruke stemmeretten sin. Ved de to siste kommunestyrevalgene har valgdeltagelsen vært under 60 prosent.


Nå er sjansen her

Nå handler det ikke om hvem som skal styre Nes, men hvem skal styre landet. Nes-ordføreren påpeker at det er nå sjansen er der til å være med og velge.

- Jeg møter mange som er aktive og vil diskutere politikk, men som likevel sier de ikke vil stemme. Har de da rett til å klage, spør hun retorisk.


Nesbu på topp

Sjølis oppfordring om å bruke stemmeretten er noe alle de politiske partiene stiller seg bak. I Akershus kan du velge mellom 17 ulike partier, fra de etablerte som vi hører om hver dag til nystiftede Helsepartiet ned nesbuen Lise Askvik i front.

- Mange vil hevde at det ikke er så stor forskjell på partiene?

- Mye er nok likt, men en del er også forskjellig fra parti til parti. Her er det viktig å vite hva som er viktig for deg som velger, sier hun.


Norske statsborgere

Norske statsborgere som har fylt 18 år ved utgangen av 2017, og som er, eller har vært, registrert bosatt i Norge, kan stemme ved stortingsvalget. For å kunne stemme ved valget i Nes, må du være innført i manntallet for Nes.


Les mer om: nyheter

Siste saker Gå til framsida

Maskinservice i 30 år

I 1987 så Jeka Maskin AS dagens lys. I 30 år har forretningen stort sett oppelvd oppgangstider.